Σουπιές τηγανητές ξιδάτες

Συνταγές Θαλασσινά

Σουπιές τηγανητές ξιδάτες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
15 min
Εύκολη
  • Για τις τηγανητές σουπιές πρώτα βάζουμε τις σουπιές σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Οι μικρές σουπιές τηγανίζονται ολόκληρες και παραμένουν γλυκιές και μαλακές.
  • Αφού στραγγίσουν καλά οι σουπιές, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να αλευρωθούν καλά.
  • Τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
  • Βάζουμε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ιδανικά στους 180°C, βάζουμε μέσα τις σουπιές.
  • Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά να ροδίσουν ελαφρά.
  • Προσθέτουμε τις σταφίδες, την καυτερή πιπεριά, την φρέσκια ρίγανη και τον μάραθο.
  • Σβήνουμε με το ξίδι και μετά χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας στο πιο χαμηλό.
  • Αφήνουμε για 2′ το τηγάνι σκεπασμένο, σε χαμηλή φωτιά, να ρουφήξουν οι σουπιές όλη την νόστιμη σάλτσα.
  • Σερβίρουμε αμέσως τις τηγανητές σουπιές με την λίγη πυκνή σάλτσα τους.
    Συνοδεύονται από φρέσκο ζεστό ψωμί και σαλάτα εποχής ή βραστά χόρτα.
2 comensales 2 comensales
Συνταγή για 2 άτομα

Συστατικά:

450 γραμμ. σουπιές μικρές καθαρισμένες
Σουπιές καθαρισμένες

 

100 ml ελαιόλαδο
40 ml βαλσαμικό ξίδι
1 κ.σ. σταφίδες
1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη
2 κλωνάρια μάραθο
1 καυτερή πιπερίτσα
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
100 γραμ. αλεύρι για το πανάρισμα

Για το σερβίρισμα
Χόρτα εποχής ή πράσινη σαλάτα
Ζεστό ψωμί

Ενδέχεται η συσκεασία του προϊόντος να έχει αλλάξει.