Συνταγές Θαλασσινά
Σουπιές τηγανητές ξιδάτες
- Για τις τηγανητές σουπιές πρώτα βάζουμε τις σουπιές σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Οι μικρές σουπιές τηγανίζονται ολόκληρες και παραμένουν γλυκιές και μαλακές.
- Αφού στραγγίσουν καλά οι σουπιές, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να αλευρωθούν καλά.
- Τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
- Βάζουμε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ιδανικά στους 180°C, βάζουμε μέσα τις σουπιές.
- Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά να ροδίσουν ελαφρά.
- Προσθέτουμε τις σταφίδες, την καυτερή πιπεριά, την φρέσκια ρίγανη και τον μάραθο.
- Σβήνουμε με το ξίδι και μετά χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας στο πιο χαμηλό.
- Αφήνουμε για 2′ το τηγάνι σκεπασμένο, σε χαμηλή φωτιά, να ρουφήξουν οι σουπιές όλη την νόστιμη σάλτσα.
- Σερβίρουμε αμέσως τις τηγανητές σουπιές με την λίγη πυκνή σάλτσα τους.
Συνοδεύονται από φρέσκο ζεστό ψωμί και σαλάτα εποχής ή βραστά χόρτα.
Συστατικά:
450 γραμμ. σουπιές μικρές καθαρισμένες
100 ml ελαιόλαδο
40 ml βαλσαμικό ξίδι
1 κ.σ. σταφίδες
1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη
2 κλωνάρια μάραθο
1 καυτερή πιπερίτσα
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
100 γραμ. αλεύρι για το πανάρισμα
Για το σερβίρισμα
Χόρτα εποχής ή πράσινη σαλάτα
Ζεστό ψωμί
Ενδέχεται η συσκεασία του προϊόντος να έχει αλλάξει.