Συνταγές Θαλασσινά
Ταχινοσούπα με γαρίδες
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει.
- Αλατίζετε, προσθέτετε το κριθαράκι και βράζετε μέχρι να μαλακώσει.
- Ανακατεύετε καλά σε ένα μπολ το ταχίνι με το χυμό λεμονιού και αραιώνετε με λίγο από το νερό που βράζει με το κριθαράκι.
- Ρίχνετε το μείγμα με το ταχίνι στην κατσαρόλα ανακατεύοντας και το αφήνετε να βράσει για 3’.
- Κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε σε πιάτα.
- Παράλληλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι με το πιπέρι καγιέν και σωτάρετε τη γάμπαρη για μερικά λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να κάνει ωραία ροδοκοκκινισμένη κρούστα.
Αφού την αλατίσετε, τοποθετείτε 3 τεμάχια γάμπαρη σε κάθε πιάτο ταχινόσουπας μαζί με λίγο από το λάδι που έμεινε στο τηγάνι.
Συστατικά:
1 συσκευασία γαρίδες γίγας Pescanova χωρίς κέλυφος
50 ml ελαιόλαδο,λίγο πιπέρι καγιέν
1 λίτρο νερό
250 γρ. κριθαράκι χοντρό
250 γρ. ταχίνι
Χυμό από 3 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι