Συνταγές Θαλασσινά
Τηγανητό καλαμάρι a l’anglais με αϊολί βασιλικού
Για την κρούστα
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη γαλέτα και το ξύσμα από το λεμόνι.
Για το καλαμάρι
Κόβετε το καλαμάρι σε φέτες, πάχους όσο ο δείκτης μας. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το αλατοπίπερο και την πάπρικα. Σε άλλο μπολ σπάτε τα αυγά και τα χτυπάτε μαζί με το νερό. Στο τρίτο μπολ βάζετε την κρούστα από τη γαλέτα. Στη συνέχεια, ετοιμάζετε πανέ a l’anglais. Περνάτε το καλαμάρι από το αλεύρι, το τινάζετε καλά, και έπειτα το περνάτε από το αυγό. Αφού το στραγγίσσετε, το πανάρετε με την κρούστα. Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε σε κάθε ροδέλα, από 2 φορές. Τηγανίζετε σε ηλιέλαιο, στους 200°, μέχρι να ροδίσει το καλαμάρι.
Για την αϊoλί βασιλικού
Σε μπλέντερ χτυπάτε το χυμό λεμόνι με το σκόρδο και τον βασιλικό. Ενσωματώνετε το μίγμα αυτό με τη μαγιονέζα και το πέστο βασιλικού.
Συστατικά:
1 συσκευασία καλαμάρια ολόκληρα Pescanova