Συνταγές Ψάρια
Τορτίγια με σνίτσελ φιλέτου μπακαλιάρου, spread αβοκάντο, κρεμμύδια πίκλα και ψητά ντοματίνια
- Για τα ψητά ντοματίνια
Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε τα ντοματίνια στη μέση, ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Περιχύνετε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με τις 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνετε σε προθερμασμένο στους 200ο C φούρνο, για 25-30’. - Για τα πικλαρισμένα κρεμμύδια
Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε το κρεμμύδι στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετείτε το λευκό ξύδι μαζί με το λευκό κρασί, τη μία κουταλιά ζάχαρη, τη 1σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες και το θυμάρι και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι, ανακατεύετε καλά και το αφήνετε για 30’. - Για το spread αβοκάντο
Κόβετε στη μέση το αβοκάντο, αφαιρείτε το κουκούτσι, το καθαρίζετε εξωτερικά και το τοποθετείτε σε ένα μπολ. Λιώνετε το αβοκάντο με ένα πιρούνι και προσθέτετε τον χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, το μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά. - Για τα σνίτσελ μπακαλιάρου
Σε ένα ρηχό ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, τοποθετείτε τα σνίτσελ φιλέτα μπακαλιάρου και τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 220ο C φούρνο, στον αέρα, για 15’. Όταν τα σνίτσελ φιλέτα μπακαλιάρου είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από τον φούρνο και τα κόβετε στη μέση κατά μήκος. - Σύνθεση
Απλώνετε σε μια επιφάνεια τις τορτίγιες και τοποθετείτε τα υλικά με την συγκεκριμένη σειρά: Το spread αβοκάντο, τα ψητά ντοματίνια, τα πικλαρισμένα κρεμμύδια, τα σνίτσελ φιλέτα μπακαλιάρου, την baby ρόκα και τις φέτες ραπανάκι.
Τυλίγετε τις τορτίγιες, τις κόβετε στη μέση διαγωνίως και σερβίρετε.
Συστατικά:
- 2 συσκευασίες σνίτσελ φιλέτου μπακαλιάρου Pescanova
- 4 τορτίγιες
- 3 ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 60 γρ. baby ρόκα
- 1 αβοκάντο ώριμο
- Ξύσμα και χυμός από 1 λάιμ
- ½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο (για το spread αβοκάντο)
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι (για τα πικλαρισμένα κρεμμύδια)
- 120 γρ. λευκό ξύδι
- 120 γρ. λευκό κρασί
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2-3 κλωνάρια θυμάρι
- 200 γρ. ντοματίνια
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι