Συνταγές Θαλασσινά
Τραγανά μύδια pop corn
Για τα μύδια ποπ κορν θα χρησιμοποιήσουμε έτοιμα καθαρισμένα μύδια. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε σουρωτήρι και φτιάχνουμε τον χυλό.
Για τον χυλό ποπ κορν
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν, το αλάτι το πιπέρι ,το αποξηραμένο σκόρδο και την πάπρικα.
Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε την μπύρα κι ανακατεύουμε να γίνει χυλός.
Για τα μύδια pop corn
Αλευρώνουμε τα μύδια λίγα-λίγα σε ένα μπολ με αλεύρι, να ντύνονται παντού ολόγυρα.
Ζεσταίνουμε βαθύ τηγάνι με μπόλικο λάδι για τηγάνισμα.
Μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγα-λίγα τα μύδια με ένα κουτάλι στο καυτό λάδι.
Αφήνουμε να φουσκώσουν να ροδίσουν και να γίνει τραγανή η κρούστα τους.
Αφού ροδίσουν ολόγυρα μετά από 2-3’ τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Τα σερβίρουμε ζεστά και τραγανά με vegan μαγιονέζα.
Για το σερβίρισμα
Σε ένα μπολ βάζουμε την νηστίσιμη μαγιονέζα, προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λάιμ καθώς και την πάπρικα.
Ανακατεύουμε και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Συστατικά:
350 γραμμάρια μύδια ψύχα καθαρισμένα
330 ml μπύρα
200 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ. σκόνη αποξηραμένο σκόρδο
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι καγιέν
Λάδι για τηγάνισμα
Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
Για το σερβίρισμα
3 κ.σ.vegan μαγιονέζα
1 λάιμ χυμό και ξύσμα
Λίγη πάπρικα γλυκιά
Οι συσκευασίες των προϊόντων ενδέχεται να έχουν αλλάξει.