Συνταγές Θαλασσινά
Χταπόδι à Lagareiro με πατάτες και σκόρδο
- Βράζετε το χταπόδι μαζί με τo κρεμμύδι σε μία κατσαρόλα με νερό.
- Το αφήνετε να μαγειρεύεται ακάλυπτο μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
- Αφού στραγγίξετε το νερό, ψήνετε το χταπόδι σε μια σχάρα μπάρμπεκιου(αν δεν έχετε ψησταριά, μπορείτε να το ψήσετε στο φούρνο στο γκριλ μέχρι να αρπάξει ελαφρά).
- Πλένετε τις πατάτες, τις τρυπάμε με ένα πιρούνι και προσθέτετε αλάτι.
- Βράζετε για λίγο στο αλατισμένο νερό- μόνο μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει το νερό. Στραγγίζετε καλά τις πατάτες, τις τρυπάτε και ολοκληρώνετα το μαγείρεμά τους στο φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Όταν οι πατάτες είναι πια μαλακές, τις xτυπάτε με κλειστή γροθιά – βάζετε μια πετσέτα κουζίνας ανάμεσα στο χέρι και την πατάτα για να μην καείτε. Αυτό το στιλ πατάτας ονομάζεται «batatas a murro» ή «σπασμένη πατάτα».
- Ενώ ψήνονται τις πατάτες και το χταπόδι, ψιλοκόβετε και τις σκελίδες σκόρδου. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει.
- Τέλος, τοποθετείτε το χταπόδι και τις πατάτες σε έναν δίσκο σερβιρίσματος, περιχύνετε με το λάδι και το σκόρδο και πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο.
Συστατικά:
1 συσκευασία χταπόδι πλοκάμι Pescanova