Χταπόδι στιφάδο με μπαχαρικά

Συνταγές Θαλασσινά

Χταπόδι στιφάδο με μπαχαρικά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
60 λεπτά
Εύκολη
  • Αποψύχετε το χταπόδι και το στεγνώνετε καλά.
  • Βάζετε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και ρίχνετε τα κρεμμυδάκια. Τα μαγειρεύετε για 10 λεπτά.
  • Ρίχνετε το χταπόδι, τη δάφνη, τους κόκκους μπαχάρι και τον πελτέ.
  • Ανακατεύετε και περιχύνετε με το ξίδι και το κρασί.
  • Σιγοβράζετε για 40 λεπτά.
  • Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το θυμάρι.
  • Σιγοβράζετε για άλλα 5 λεπτά και σερβίρετε με φάβα.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

  • 80 ml. ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κ. σούπας μηλόξιδο ή μπαλσάμικο
  • 10 – 12 κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 4 – 5 μπαχάρια (σε κόκκους)
  • 1 κ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 80 ml. κόκκινο κρασί
  • θυμάρι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φάβα για το σερβίρισμα