Συνταγές Θαλασσινά
Χταπόδι στο bbq με βινεγκρέτ εσπεριδοειδών
Αποψύχετε το χταπόδι και το στεγνώνετε καλά.
Το κόβετε σε πλοκάμια και τα βάζετε σε μπολ με το ελαιόλαδο και τον μάραθο και αλατοπιπερώνετε.
Αφήνετε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ζεσταίνετε καλά το bbq και ψήνετε το χταπόδι για 20 – 25 λεπτά περίπου, γυρνώντας το συχνά .
Όσο ψήνετε, το αλείφετε με την μαρινάδα του.
Χτυπάτε στο μούλτι ή με σύρμα χειρός όλα τα υλικά για την βινεγκρέτ, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Κόβετε τα πλοκάμια σε μικρότερα κομμάτια και τα περιχύνετε με την βινεγκρέτ εσπεριδοειδών.
Συστατικά:
- 1 συσκευασία χταπόδι Μαρόκου PESCANOVA
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- ½ μάτσο μάραθο ψιλοκομμένο
- ανθό αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την βινεγκρέτ:
- 5 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κ. σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ. σούπας χυμό ροζ γκρέιπφρουτ
- 1 κ. σούπας μουστάρδα ντιζόν
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι