Συνταγές Θαλασσινά
Χταπομακαρονάδα φούρνου
- Βάζετε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα και σκεπάζετε με νερό.
- Βράζετε για περίπου 30′, αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και κόβετε σε κομμάτια των 3 εκατοστών.
- Σωτάρετε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο, τα καρότα και τις πιπεριές.
- Μόλις ξανθίσουν τα κρεμμύδια, προσθέτετε το χταπόδι και συνεχίζετε το σωτάρισμα για ακόμη 3 λεπτά.
- Σβήνετε με το νερό και συμπληρώνετε με τις ντομάτες, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και βράζετε για 30’.
- Παράλληλα, βράζετε τα σπαγγέτι al dente σε αλατισμένο νερό και σουρώνετε.
- Αδειάζετε σε ταψί φούρνου τα ζυμαρικά και περιχύνετε με τη σάλτσα χταποδιού.
- Ανακατεύετε και ψήνετε για 8’ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180℃.
Συστατικά:
1 συσκευασία χταπόδι ολόκληρο
1 συσκευασία χταπόδι πλοκάμι Pescanova
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 καρότα, κομμένα σε μικρά καρέ
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
4 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
3 φύλλα δάφνης
100 ml ελαιόλαδο
400 ml νερό
Αλάτι
Πιπέρι
500 γρ. σπαγγέτι Νο6