Συνταγές Θαλασσινά
Χταπόδοσαλατα πρωτόβγαλτη
- Βάζετε το χταπόδι και τα φύλλα δάφνης σε μια κατσαρόλα και σκεπάζετε με νερό.
- Βράζετε μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι, αφήνετε να κρυώσει και κόβετε σε κομμάτια των 3 εκατοστών.
- Παράλληλα, αποφλοιώνετε τις πατάτες και τα καρότα. Κόβετε σε κύβους και βράζετε μαζί, μέχρι να μαλακώσουν.
- Σουρώνετε και αδειάζετε σε ένα μπολ.
- Στο ίδιο μπολ ανακατεύετε τα κρεμμυδάκια, το μάραθο, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και το χταπόδι.
- Τέλος, πολτοποιείτε στο μούλτι τις πιπεριές Φλωρίνης και ανακατεύετε με το παραπάνω μείγμα.
- Αλατοπιπερώνετε και ολοκληρώνετε το ανακάτεμα, δίνοντας συνοχή στη χταποδοσαλάτα.
Απλώνετε επάνω σε ψωμί της αρεσκείας σας.
Συστατικά:
1 συσκευασία χταπόδι ολόκληρο ή χταπόδι πλοκάμι Pescanova
3 φύλλα δάφνης
2 πατάτες
2 καρότα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
Μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μάραθο
5 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο
Χυμός από 1 λεμόνι
100 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι